Pesto z grilovaných jarních cibulek
Zdroj: S vášní pro jídlo
Pesto z grilovaných jarních cibulek
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
5x
Jarní cibulky je potřeba na grilu ogrilovat ze všech stran co nejvíce to jde, aby se narušila jejich štiplavost a zůstala zajímavá sladká chuť. Pesto z jarních cibulek je dost netradiční chuti, zvláštně krémové až majonézové, a podmanivé, hodí se na těstoviny nebo třeba k bramborám.
2 porce
30 minut
Suroviny
jarní cibulky
2 ks
Olej
2 lžíce
citronová štáva
2 lžíce
vlašské ořechy
1 hrst
nastrouhaný parmazán
1 hrst
medvědí česnek (nebo 1 stroužek klasického česneku)
4 listy
Jarní cibulky ogrilujte řádně ze všech stran, jak nejvíce to jde, aby se ještě cibulka nezačala připalovat.
Pak cibulku pokrájejte na kousky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujte ponorným mixérem nahrubo. Pokud by pesto bylo příliš suché, je dobré přidat trochu oleje a citronové šťávy.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!