Suroviny
Postup přípravy
- Vykostěná kuřecí stehna hojně osolte a opepřete z obou stran. Zakápněte citronovou šťávou. Do pekáčku nasekejte tymián a rozmarýn. Zostřete špetkou kajenského pepře, přilijte olivový olej a stehna ve směsi pořádně obalte. Nechte je v pekáči kůží navrch péct v rozpálené troubě na 180 °C doměkka, asi tak 45 minut.
- Mezitím připravte jednoduchou omáčku. Do kastrůlku nalijte olej a orestujte na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku. Přihoďte drcená rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máte rádi. Řádně ochuťte směsí kreolského koření a kajenským pepřem a solí. Po chvilce vaření můžete přidat nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápněte citronovou šťávou a vařte do změknutí.
- Servírujte tzv. rodinným stylem, jinými slovy, nechte stehýnka v pekáči, zalijte je kreolskou omáčkou a dozdobte petrželkou.