Krůtí placičky s okurkovou salsou
Zdroj: Marek Bartoš / Grilování
Krůtí placičky s okurkovou salsou
Zdroj:
Marek Bartoš / Grilování
Moje hodnocení
19x
Variace na hamburger ve zdravější úpravě vás zaručeně nezklame. Dobře dochucené krůtí maso doplňte pikantní osvěžující salsou. Tento, a dalších 140 receptů, najdete v nové kuchařské knize Zdeňka Pohlreicha Grilování.
4 porce
30 minut
Suroviny
mleté krůtí maso
500 g
Strouhanka
100 g
jarní cibulky nakrájené nadrobno
4 ks
čerstvá citronová šťáva
1 lžíce
čerstvá bazalka nakrájená nadrobno
malá hrst
Sójová omáčka
1 lžička
česnek nakrájený nadrobno
1–2 stroužky
špetka mletého chilli
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
olivový olej na potření
Salsa
střední salátová okurka nastrouhaná nahrubo nebo nakrájená na malé kostičky
1 ks
Do mísy dejte mleté maso, strouhanku, cibulku, citronovou šťávu, bazalku, sójovou omáčku, česnek, chilli, pepř a sůl. Dobře prohněťte a propracujte, pak vytvarujte 6 až 8 stejně velkých kuliček a trochu je zploštěte. Na talíři je přetáhněte fólií a dejte do ledničky.
Na salsu promíchejte v misce okurku, kopr, chilli papričku, sůl a pepř. Zakápněte ji trochou olivového oleje.
Gril rozpalte na 180–230 °C. Placičky potřete olejem a položte je na gril. Opékejte je zhruba 3 až 4 minuty z každé strany a pak je ihned podávejte s okurkovou salsou.
Zdroj receptu
Zdeněk Pohlreich
Taková normální kuchařka
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.