Suroviny
- mleté krůtí maso 500 g
- Strouhanka 100 g
- jarní cibulky nakrájené nadrobno 4 ks
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- čerstvá bazalka nakrájená nadrobno malá hrst
- Sójová omáčka 1 lžička
- česnek nakrájený nadrobno 1–2 stroužky
- špetka mletého chilli
- čerstvě namletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej na potření
Salsa
- střední salátová okurka nastrouhaná nahrubo nebo nakrájená na malé kostičky 1 ks
- trocha čerstvého kopru nakrájeného nadrobno
- kousek papričky jalapeño nakrájené nadrobno
- mořská sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- Olivový olej
Postup přípravy
- Do mísy dejte mleté maso, strouhanku, cibulku, citronovou šťávu, bazalku, sójovou omáčku, česnek, chilli, pepř a sůl. Dobře prohněťte a propracujte, pak vytvarujte 6 až 8 stejně velkých kuliček a trochu je zploštěte. Na talíři je přetáhněte fólií a dejte do ledničky.
- Na salsu promíchejte v misce okurku, kopr, chilli papričku, sůl a pepř. Zakápněte ji trochou olivového oleje.
- Gril rozpalte na 180–230 °C. Placičky potřete olejem a položte je na gril. Opékejte je zhruba 3 až 4 minuty z každé strany a pak je ihned podávejte s okurkovou salsou.