Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí placičky s okurkovou salsou
Suroviny (4 porce)
- mleté krůtí maso 500 g
- Strouhanka 100 g
- jarní cibulky nakrájené nadrobno 4 ks
- čerstvá citronová šťáva 1 lžíce
- čerstvá bazalka nakrájená nadrobno malá hrst
- Sójová omáčka 1 lžička
- česnek nakrájený nadrobno 1–2 stroužky
- špetka mletého chilli
- čerstvě namletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej na potření
Postup
- Do mísy dejte mleté maso, strouhanku, cibulku, citronovou šťávu, bazalku, sójovou omáčku, česnek, chilli, pepř a sůl. Dobře prohněťte a propracujte, pak vytvarujte 6 až 8 stejně velkých kuliček a trochu je zploštěte. Na talíři je přetáhněte fólií a dejte do ledničky.
- Na salsu promíchejte v misce okurku, kopr, chilli papričku, sůl a pepř. Zakápněte ji trochou olivového oleje.
- Gril rozpalte na 180–230 °C. Placičky potřete olejem a položte je na gril. Opékejte je zhruba 3 až 4 minuty z každé strany a pak je ihned podávejte s okurkovou salsou.
Krůtí placičky s okurkovou salsou, foto: Marek Bartoš / Grilování
Grilování, jaké jste ještě nezažili!
V nové knize Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete vedle stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit – je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování!
Na grilu se pod vedením Zdeňka Pohlreicha naučíte připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami.
Praktická, přehledná a nabitá skvělými recepty, s QR kódy pro snadný a rychlý nákup – novou knížku velkého šéfa si zamilujete stejně jako jídla, která podle ní připravíte.
Vydává nakladatelství Sevruga s.r.o., počet stran: 264 str., cena: 499,-Kč