Krůtí placičky s okurkovou salsou
Zdroj: Marek Bartoš / Grilování
Krůtí placičky s okurkovou salsou
Zdroj:
Marek Bartoš / Grilování
Moje hodnocení
12x
Variace na hamburger ve zdravější úpravě vás zaručeně nezklame. Dobře dochucené krůtí maso doplňte pikantní osvěžující salsou. Tento, a dalších 140 receptů, najdete v nové kuchařské knize Zdeňka Pohlreicha Grilování.
4 porce
30 minut
Suroviny
mleté krůtí maso
500 g
Strouhanka
100 g
jarní cibulky nakrájené nadrobno
4 ks
čerstvá citronová šťáva
1 lžíce
čerstvá bazalka nakrájená nadrobno
malá hrst
Sójová omáčka
1 lžička
česnek nakrájený nadrobno
1–2 stroužky
špetka mletého chilli
čerstvě namletý černý pepř
mořská sůl
olivový olej na potření
Salsa
střední salátová okurka nastrouhaná nahrubo nebo nakrájená na malé kostičky
1 ks
trocha čerstvého kopru nakrájeného nadrobno
kousek papričky jalapeño nakrájené nadrobno
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Olivový olej
Postup přípravy
Do mísy dejte mleté maso, strouhanku, cibulku, citronovou šťávu, bazalku, sójovou omáčku, česnek, chilli, pepř a sůl. Dobře prohněťte a propracujte, pak vytvarujte 6 až 8 stejně velkých kuliček a trochu je zploštěte. Na talíři je přetáhněte fólií a dejte do ledničky.
Na salsu promíchejte v misce okurku, kopr, chilli papričku, sůl a pepř. Zakápněte ji trochou olivového oleje.
Gril rozpalte na 180–230 °C. Placičky potřete olejem a položte je na gril. Opékejte je zhruba 3 až 4 minuty z každé strany a pak je ihned podávejte s okurkovou salsou.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.
Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.