Suroviny
- krevety (loupané, nevařené s ocáskem) 20 ks
- hladká mouka 250 g
- sezamová semínka (černo-bílá) 1 lžička
- olej (na smažení)
- vejce 1 ks
- rybí omáčka 60 ml
- sladká chilli omáčka
- strouhaný kokos
- chilli papričky (malé) 4 ks
- minerální voda (nebo sodovka)
- hnědý cukr 1 lžíce
- citronová šťáva (z půlky citronu, případně šťáva z jedné limetky)
Postup přípravy
- Z mouky, kokosu, sezamových semínek a minerálky si udělejte hustší těstíčko, osolte a vyloupané krevety s ocáskem v něm obalte.
- V hluboké pánvi rozpalte olej a obalené krevetky usmažte a nechte osušit na papíře.
- Připravte si omáčku. V malé misce smíchejte rybí omáčku, šťávu z limetky, cukr a nasekanou chilli papričku.
- Křupavé krevety podávejte s připravenou omáčkou.