Na drobenku
Head
Postup přípravy
Z trošky mouky, cukru, mléka a kvasnic zaděláme kvásek. Ten smícháme s uvedeným množstvím mouky a zbylými surovinami. Vypracujeme kynuté těsto, které rozválíme na centimetrovou tloušťku. Rozetřeme na něj do pěny vymíchanou heru a 100 g mouky.Těsto složíme na čtyřikrát jako kapesník a uložíme do chladu. Po 30 minutách těsto rozválíme a znovu složíme a dáme opět do chladna. Po půl hodině postup znovu opakujeme.
Na tvarohovou náplňsmícháme kostku tvarohu s cukrem dle chuti, vanilkovým cukrem, žloutkem, spařenými rozinkami a rumem.
Těsto rozválíme, nakrájíme na čtverečky, plníme tvarohovou nádivkou, pečlivě zabalíme a uděláme malý důlek. Do důlku vložíme povidla, vdolek namočíme povidly do oleje a posypeme drobenkou, kterou jsme si už udělali.
Koláčky (vdolky) vložíme na plech a necháme ještě půl hodiny dokynout. Pečeme krátce (asi 10 minut) vtroubě vyhřáté na 250°C.