Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pražma v solné krustě

2 porce
do 1 hodiny
Pražma v solné krustě
Pražma v solné krustě Autor: Johana Pošová
Slavný recept francouzských rybářů zachová rybímu masu šťavnatost a spoustu přirozené chuti.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Pražmu omyjte a do břišní dutiny vložte svazek bylinky a plátky citronu.
  2. Bílky vyšlehejte do hustého sněhu a promíchejte se solí, až vznikne sypká směs. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  3. Do vhodného pekáče rozestřete polovinu solné směsi, na ni položte rybu a zakryjte zbylou směsí. Vložte do trouby a pečte (nejlépe v horkovzdušném režimu), až se vytvoří pevnější krusta, která začne u ukrajů hnědnout (viz prima tip).
  4. Po upečení nechte pražmu chvíli vychladnout, pak krustu ihned rozlomte a rybu opatrně vyjměte.
  5. Prima tip: U tohoto receptu platí zlaté pravidlo o přípravě ryb: na každých 500 g jejich váhy počítejte s 15 minutami pečení.
Reklama

Pražma v solné krustě  Foto:

Pražma v solné krustě, foto: Johana Pošová pro Prima FRESH

Hledáte neotřelé recepty na přípravu ryb? Tento a další skvělé návody najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Prima FRESH jaro 2015

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama