Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 5. dílu s tématem LOSOS najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Pórek, řapíkatý celer, kousek fenyklu a mrkev nakrájejte na kostičky a vhoďte do hrnce s vodou. Dochuťte solí, pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Přidejte kapku bílého vinného octa a čerstvý tymián a petrželku.
- Do hrnce s vodou vložte lososa a přiveďte k varu.
- Mezitím v míse rozmíchejte žloutky se lžící dijonské hořčice, špetkou soli a pepře a pár kapkami citronové šťávy. Šlehejte a pomalu přilévejte olej, až majonéza zhoustne.
- Fenykl nakrájejte na co nejtenčí plátky, zakápněte citronem, dochuťte solí a pepřem.
- Pošírovaného lososa servírujte s fenyklovým salátem, s majonézou a mořskou solí.