zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pomalu dušená hovězí kližka s ředkví
Autor: Jídlo + pivo Pomalu dušená hovězí kližka s ředkví

Pomalu dušená hovězí kližka s ředkví

Hodnoceno: 0x
Tento recept z hovězí kližky je v podstatě klasická čínská úprava masa načerveno, to znamená, že maso je pomalu vařeno ve směsi sójové omáčky, rýžového vína a koření. K tomuto bohatému pokrmu se skvěle hodí stout.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Ve větším kastrolu uveďte do varu 2,5 l vody. Vložte kližku, ztlumte teplotu, přiklopte poklicí a mírným varem vařte asi 30 minut. Maso vyjměte a vývar uchovejte. Až maso vychladne dost na to, aby se s ním dalo zacházet, pokrájejte ho na kousky široké asi 2 cm.
  2. V hrnci se silným dnem rozehřejte olej na velkém plameni. Přidejte česnek a zázvor a restujte asi 1 minutu, dokud se nerozvoní, hlídejte, aby se nic nepřipálilo. Přilijte rýžové víno a nechte 1 minutu provařovat.
  3. Přilijte 1,25 l uchovaného vývaru spolu se sójovou a ústřicovou omáčkou, přidejte badyán, skořici, hřebíčky a cukr. Přiveďte k varu a pak vložte do tekutiny maso. Ztlumte teplotu, zakryjte a nechte mírným varem bublat 2 hodiny.
  4. Sundejte poklici a zvyšte teplotu. Přidejte ředkev a vařte 30 minut, dokud nebude ředkev měkká a omáčka nezhoustne. Podávejte s koriandrem, listovým celerem a bílým pepřem.

Pomalu dušená hovězí kližka s ředkví  Foto: Pomalu dušená hovězí kližka s ředkví; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.

Uložit

reklama