Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka z kysaného zelí
Poctivá hustá zelňačka je do těchto dnů naprosto ideální. Zahřeje, zasytí a kysané zelí je navíc největší zdroj vitamínu C, který většina z nás na podzim a v zimě potřebujeme doplňovat.
do 1 hodiny
4 porce
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci nechte rozehřát máslo a orestujte na něm cibuli nakrájenou nahrubo. Po chvíli přidejte kmín, červenou papriku a zaprašte moukou. Orestujte, zalijte vývarem a promíchejte. Osolte a opepřete. Z kysaného zelí vylijte šťávu, zelí pokrájejte a přidejte do polévky. Stáhněte var a nechte asi 30 minut povařit.
- Mezitím v dalším kastrůlku uvařte v osolené vodě brambory. Ty pak přidejte k polévce spolu s nakrájeným uzeným bokem. Ještě chvíli povařte, přidejte smetanu, dosolte a podávejte.
Polévka z kysaného zelí, foto: Vlado Kníž