Suroviny
Postup přípravy
- Z kuřete odstraňte kůži a ponechte ji stranou. Vložte kuře do hrnce spolu s rozčtvrcenou cibulí a česnekem, pokrájeným celerem a tymiánem (několik lístků si ponechte na ozdobu polévky při servírování). Vařte velmi mírně pod pokličkou 2 hodiny. V průběhu odstraňujte tvořící se pěnu a hotový vývar přeceďte. Oberte kuřecí maso a ponechte ho stranou.
- Vejce našlehejte s citronovou šťávou, ke směsi za stálého šlehání přilijte horký vývar. Již nevařte, aby se polévka nesrazila. Polévku podle chuti osolte.
- Zvlášť uvařte těstovinovou rýži podle návodu na obalu a vložte ji do polévky i s masem. Proužky kuřecí kůže osmažte na oleji dokřupava, osušte je na ubrousku a ozdobte jimi spolu s lístky tymiánu polévku na talířích.