zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pohankové rizoto s hráškem
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Pohankové rizoto s hráškem

Pohankové rizoto s hráškem

Hodnoceno: 0x
Tradice rizot je u nás neobyčejně silná a v posledních letech ještě posílená přítomností pravého italského risotta s jeho vycizelovanou metodou přípravy.
do 1 hodiny
4 porce

Když ji aplikujete na znovuobjevenou bezlepkovou superpotravinu pohanku, plnou esenciálních aminokyselin, získáte opravdu nevšední, zdravý a výjimečně vzhledově i chuťově krásný bezmasý jarní pokrm. Už na nic nečekejte, lepší už to nebude!

reklama

Postup

  1. Olej rozehřejte na středním stupni ve velkém kastrolu. Smažte na něm 3 až 4 minuty šalotku a česnek, až zvláční. Vsypte pohanku a za promíchávání ji 1 až 2 minuty také osmažte. Zvyšte příkon tepla, vlijte vývar a 250 ml vody a za občasného promíchávání vařte pohanku doměkka asi 20 minut nebo až se tekutina vsákne.
  2. Mezitím rozmixujte hrášek, špenát, mátu, citronovou kůru a 375 ml vody. Vzniklou směs a 100 g sýra přidejte k pohance, osolte ji, opepřete, promíchejte a ještě 2 až 3 minuty vařte.
  3. Směs rozdělte do misek, ozdobte klíčky a zbylým rozdrobeným sýrem a podle chuti opepřete.

Nápady na kompletní jarní menu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Jarní číslo časopisu Prima FRESH

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama