Plněné kotlety mladým špenátem, brambory a zelenina - jednoduchá, ale osvědčená kombinace na které si všichni pochutnají.
4 porce
60 minut
Suroviny
vepřová kotleta bez kosti
4-6 ks
mladý špenát
100 g
Olivový olej
30 ml
červená cibule
1 ks
žampióny
250 g
Sůl
čerstvě namletý pepř
Při podávání
bramborové klínky
v páře připravená zelenina
Postup přípravy
Do každé kotlety vyřízněte kapsu. Dejte stranou, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu, aby se tolik nesmrsklo při pečení.
Do hrnce s malou vrstvou slané vařicí vody dejte špenát. Duste 2 minuty, potom vyndejte, nechte okapat a prolijte studenou vodou. Přebytečnou vodu vyždímejte.
Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 1 minutu, potom přidejte houby a opékejte je, dokud nezměknou. Ochuťte solí a pepřem, vyndejte z pánve a smíchejte se špenátem. Směsí naplňte kapsy v kotletách.
Rozehřejte zbývající olej na střední teplotu a opékejte na něm maso, dokud nebude ze všech stran hnědé a zcela propečené. Dochuťte. Aby se maso nepřipeklo, můžete přidat trochu vody. Podávejte s opečenými bramborovými klínky a v páře podušenou zeleninou.