Suroviny
- vepřová kotleta bez kosti 4-6 ks
- mladý špenát 100 g
- Olivový olej 30 ml
- červená cibule 1 ks
- žampióny 250 g
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
Při podávání
- bramborové klínky
- v páře připravená zelenina
Postup přípravy
- Do každé kotlety vyřízněte kapsu. Dejte stranou, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu, aby se tolik nesmrsklo při pečení.
- Do hrnce s malou vrstvou slané vařicí vody dejte špenát. Duste 2 minuty, potom vyndejte, nechte okapat a prolijte studenou vodou. Přebytečnou vodu vyždímejte.
- Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 1 minutu, potom přidejte houby a opékejte je, dokud nezměknou. Ochuťte solí a pepřem, vyndejte z pánve a smíchejte se špenátem. Směsí naplňte kapsy v kotletách.
- Rozehřejte zbývající olej na střední teplotu a opékejte na něm maso, dokud nebude ze všech stran hnědé a zcela propečené. Dochuťte. Aby se maso nepřipeklo, můžete přidat trochu vody. Podávejte s opečenými bramborovými klínky a v páře podušenou zeleninou.