zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Plněné vepřové kotlety
Autor: profimedia.cz Plněné vepřové kotlety

Plněné vepřové kotlety

Hodnoceno: 0x
Plněné kotlety mladým špenátem, brambory a zelenina - jednoduchá, ale osvědčená kombinace na které si všichni pochutnají.
do 1 hodiny
4-6 porce

reklama

Postup

  1. Do každé kotlety vyřízněte kapsu. Dejte stranou, aby se maso ohřálo na pokojovou teplotu, aby se tolik nesmrsklo při pečení.
  2. Do hrnce s malou vrstvou slané vařicí vody dejte špenát. Duste 2 minuty, potom vyndejte, nechte okapat a prolijte studenou vodou. Přebytečnou vodu vyždímejte.
  3. Rozehřejte olej a opékejte cibuli asi 1 minutu, potom přidejte houby a opékejte je, dokud nezměknou. Ochuťte solí a pepřem, vyndejte z pánve a smíchejte se špenátem. Směsí naplňte kapsy v kotletách.
  4. Rozehřejte zbývající olej na střední teplotu a opékejte na něm maso, dokud nebude ze všech stran hnědé a zcela propečené. Dochuťte. Aby se maso nepřipeklo, můžete přidat trochu vody. Podávejte s opečenými bramborovými klínky a v páře podušenou zeleninou.

Plněné vepřové kotlety Foto:

Plněné vepřové kotlety, foto: Profimedia.cz

reklama