Suroviny
- kuřecí prsa 5 kus
- sušená rajčata 1 sklenice
- hořčice 15 polévková lžíce
- anglická slanina 15 kus
- bazalka 15 kus
- brambory 1 kg
- rozmarýn None hrst
- sůl None lžička
- olivový olej None lžíce
- bílý jogurt 1 kelímek
- česnek None stroužek
- pažitka None snítka
Postup přípravy
Hlavní chod
Plněné kuřecí kapsy s rozmarýnovým bramborem
Ingredience:
5 kuřecích prsousklenička sušených rajčat v olejidijonská hořčice15 plátků anglické slaniny15 lístků bazalky1 kg bramborrozmarýnhrubozrnná sůlolivový olejsůl, pepřmalý kelímek bílého jogurtučesnekpažitka
Postup:
Z omytých kuřecích prsou uděláme kapsu. Vnitřek osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Do každé kapsy vložíme asi 2–3 půlky sušeného rajčete a 2–3 lístky bazalky (podle velikosti masa). Kapsu zavřeme a obalíme dvěma až třemi plátky anglické slaniny. Všech pět kapes vložíme do pečicí misky. Dáme pod ně máslo, navrch vložíme pár sušených rajčat a lístků bazalky a pokapeme olejem z rajčat. Podlijeme trochou vody. Pečeme na 180°C 45 minut. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na měsíčky. Vložíme na plech s pečicím papírem a osolíme hrubozrnnou solí. Pokapeme olivovým olejem a posypeme rozmarýnem. Pečeme na 180°C 45 minut. Oboje můžeme vložit do trouby najednou. Z jogurtu, česneku a pažitky uděláme dip, který podáváme k bramborám.