Těsto
- hladká mouka 500 g
- voda (vlažná) 300 ml
- olivový olej 2 lžíce
- droždí 10 g
- sůl 1 lžička
Na obložení
- mozzarella 200 g
- rajčatové pyré 12 lžic
- rajčata 4 ks
- bazalka 20 lístků
- šunka (nejlépe od kosti) 150 g
- sůl
Postup přípravy
- Hladkou mouku osolte a promíchejte, droždí rozmíchejte ve vlažné vodě a nalijte do mouky, přidejte olivový olej, zamíchejte a hotové těsto rozdělte na bochánky o váze 200 g. Bochánky nechte odpočinout v lednici a poté z nich vyválejte placky na pizzu.
- Do rajčatového pyré nasekejte nadrobno 5 lístků bazalky a touto směsí potřete připravené placky. Dozdobte rajčaty nakrájenými na plátky, šunkou, mozzarellou a zbylými lístky bazalky.
- Pečte v rozpálené troubě na nejvyšší teplotu asi 6–10 minut.