Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků None g
- vejce 3
Head
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:„Picca“ závinpostup:Rozválíme si listové těsto, které potřeme kečupem, poklademe plátky šunkového salámu, plátky tvrdého sýra, na kostičky nakrájenou cibulí, pokrájenou paprikou na nudličky, pokrájenými rajčaty a utřeným česnekem
Doprostřed dáme proužky nivy a celé posypeme kořením na pizzu
Zabalíme jako závin, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem
Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 40 minut v horké troubě