Suroviny
- mouka 1 l
- mléko 500 ml
- cukr 500 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- kakao 3 lžíce
- vejce 2 kusy
- olej 1 sklenice
- jablko 2 kusy
- smetana 1 kus
- ztužovač 1 kus
Postup přípravy
V míse smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a ztužovače, jablka si předem oloupeme a nastrouháme. Těsto vlijeme na předem vymazaný a vysypaný plech a dáme upéct do předehřáté trouby. Pečeme 45 minut při teplotě 200°C. Před koncem pečení zkontrolujeme špejlí, zda je těsto dostatečně upečené (když se lepí na špejli, ještě to není hotové).
Dobře vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a ozdobíme s ní upečený perník.