Suroviny
Postup přípravy
1.Králíka naporcujeme, osolíme, lehce opepříme a dáme na pekáč na kůži od špeku nebo plátky špeku či slaniny. Hustě ho pokryjeme kolečky dvou pokrájených cibulí a velkým množství nadrceného česneku – ideálně domácího, kousky nakrájeného špeku (bůčku, slaniny) a lžící sádla. Podlijeme vodou, kterou postupně doplňujeme a pozvolna zakrytého pečeme doměkka.
2. Bramborové knedlíky: Den předem uvařené brambory nastrouháme, smísíme s potřebným množstvím hrubé mouky a jedním nebo dvěma vejci, eventuálně s jedním a vejcem a jedním žloutkem. Vytvoříme těsto a z něho vyválíme dva knedlíky, které vaříme dvacet minut v osolené vodě.
3. Zelí: Dobré kysaného zelí si nejprve povaříme ve vodě.Mezitím si na troše sádla upražíme jíšku, kterou zředíme do hustoty řidší kaše. Na dalším sádle si dobře orestujeme třetí cibuli. Zelí, jíšku, cibulku a cukr smícháme dohromady a ochutnáme. Osolíme a kdo chce, přidá podle chuti ještě další cukr nebo ocet apod.