Suroviny
- brambory (střední velikost, ideálně stejně velké) 6 ks
- olivový olej
- zakysaná smetana 3 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel
- pažitka
Postup přípravy
- Brambory pečlivě omyjte, rozkrojte a vydlabejte prostředek. Rozložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem a do každé brambory dejte špetku soli, kápněte olivový olej. V troubě pečte, dokud nejsou brambory měkké a opečené dozlatova.
- Mezitím si připravte zakysanou smetanu, smíchejte s rozetřeným stroužkem česneku, solí, pepřem a najemno nasekanou petrželkou a pažitkou. Směsí potom plňte opečené brambůrky.
- Podávejte jako přílohu nebo jako předkrm, klidně můžete přímo na plechu s pečicím papírem, posypané čerstvě nasekanou pažitkou.