Suroviny
- slávky (očištěné) 800 g
- šalotka 1 ks
- česnek 3 stroužky
- máslo
- dijonská hořčice 1 lžíce
- světlé pivo 2 dl
- hladkolistá petržel (čerstvá)
- bageta 4 plátky
- sůl
- pepř (čerstvě namletý )
Rozpal to, šéfe!
V nové kulinární show vaří Zdeněk Pohlreich každou neděli v 18:00 v domácím prostředí venkovského statku. Recepty, videa a bonusové materiály najdete v novém speciálu.
Při přípravě slávek na pivu postupujte podle video receptu:
window.primavideos['player1b4da24a816db1f35ce6bb87697eb651'] = {"crop":"sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/0\/617073_rozpal-to-sefe-3-obrazek-6_image_620x349.JPG","tid":1081,"name":"Ostatn\u00ed","more_url":"","more_img":""}; var embed_here1b4da24a816db1f35ce6bb87697eb651 = {"dom_id":"embed_here1b4da24a816db1f35ce6bb87697eb651","width":600,"height":337,"hd_id":"Prima-1405281603-46539_1500.mp4","hq_id":"Prima-1405281603-46539_1000.mp4","lq_id":"Prima-1405281603-46539_500.mp4","iph_id":"Prima-1405281603-46539.smil","thumbnail":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/image_crops\/image_620x349\/0\/617073_rozpal-to-sefe-3-obrazek-6_image_620x349.JPG","toolTipUrl":"http:\/\/fresh.iprima.cz\/sites\/default\/files\/video_thumbnails\/","autoplay":false,"typeStream":"vod","nid":618527,"name":"Rozpal to, \u0161\u00e9fe! (3) \u2013 Sl\u00e1vky na pivu","zoneGEO":0,"embed":"Prima-1405281603-46539\/0","st_date":"2014-05-28T15:48:00","series":"Ostatn\u00ed","seriesId":"1081","videoType":"Bonusy","videoTypeId":"33869","chapters":[{"time":0,"title":""}],"section":"bez-reklamy","midCuePoints":"600,1200,1800,2400,3000,3600,4200,4800,5400","advertisingPreCount":2,"advertisingMidCount":0,"advertisingPostCount":3,"advertisingFullscreen":true,"advertisingVideobanner":true,"advertisingKeywords":"play;ostatni;rozpal-to-sefe-3-slavky-na-pivu;play;","zoneBB":"0","duration":"287","adult":0,"tarif":-1};
Pro přehrání videa je potřeba povolit javascript ve Vašem prohlížeči.
Postup přípravy
- Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme lžíci dijonské hořčice.
- Mušle vypereme ve vodě, očistíme a vhodíme je do pánve, zalijeme pivem a necháme pod pokličkou vařit. Podle chuti osolíme, opepříme a hojně zasypeme nasekanou čerstvou petrželkou.
- Po pár minutách se slávky otevřou, vyndáme je a vzniklou omáčku ještě chvilku povaříme, aby zhoustla. Pak omáčku nalijeme na mušle a můžeme servírovat s plátky ogrilované bagetky potřené česnekem.