Suroviny
- římský kmín (celý) 1 lžíce
- fenyklová semínka 1 lžíce
- mrkev (mladá, oškrábaná a podélně rozpůlená) 1 svazek
- česnek (oloupaný a nasekaný) 1 stroužek
- harissa 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva (z 1 citronu)
- koriandr (čerstvé lístky, nebo máty nebo směsi obou) 1 hrst
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. V hmoždíři jemně rozdrťte semínka. Do hrnce na pečení dejte mrkvičky, česnek, harrissa pastu, rozdrcená semínka, olej a citronovou šťávu. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Můžete přidat i vymačkaný citron.
- Pečte 30–40 minut, během pečení jednou obraťte, až budou mrkvičky měkké. Přidejte čerstvý koriandr a pokud máte chuť, ještě pokapejte olivovým olejem.
- PRIMA TIP: Můžete přidat opražené mandle nebo dýňová semínka. Moc dobré je to také s jogurtovým dresinkem s česnekem a citronem.