Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami

4 porce
do 30 minut
Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami
Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Autor: Thinkfood.cz
Vyzkoušejte Jamieho superrychlé pečené kuře s uzenou slaninou a rajčátky, smetanový špenát a mačkané rozmarýnové brambory. Ideální víkendové menu potěší všechny strávníky okolo rodinného stolu.
Reklama

Když uvaříte senzační jídlo, budete také chtít, aby na stole senzačně vypadalo. Mít proto dobrou sadu talířů, příborů, skla, ubrusů, ať už jde o každodenní nebo zvláštní příležitosti, je základ.

Jamie Oliver

Vzali jsme si to k srdci a pustili jsme se do vaření. Senzační jídlo a senzační talíře a talířky z kolekce Waves Jamieho Olivera k sobě náramně ladí :) A pokud se vám líbí, v článku zjistíte, jak je můžete získat!

Článek

Kolekce nádobí Waves od Jamieho Olivera  Foto: archiv Albert

Stylový brunch s designovým nádobím od Jamieho Olivera

Chcete s přáteli či rodinou oslavit nějaký významný okamžik? Uspořádejte oslavu u sebe doma a připravte vašim blízkým nezapomenutelnou hostinu. Aby vámi připravené ...
Reklama

Postup

  1. Abychom celé menu zvládli během 30 minut, je potřeba, aby všechny ingredience, rendlíky a náčiní byly po ruce. Čili potřebujeme rendlík na špenát, střední hrnec na brambory, vetší pánev na kuře, pekáček a ještě jednu pánev na brambory. Převařená konvice vody, trouba na 190 stupňů a jedeme.
  2. Brambory: Omyjte je a podélně rozřízněte. Pokud jsou malé, můžete je nechat i v celku. Dejte je do hrnce nebo do vyšší pánve, zalijte je vroucí vodou, přidejte špetku soli, přiklopte a vařte asi 12–14 minut.
  3. Špenát: Očistěte a nadrobno nakrájejte jarní cibulky. Rozpalte hrnec, cákněte do něj trochu olivového oleje, přidejte cibulku, 3 rozmačkané stroužky česneku, tymiánové lístky, kousek másla a asi ¼ strouhaného muškátového oříšku. Přilijte doušek vroucí vody a vše restujte asi 3 minuty.
  4. Kuře: Rozpalte velkou pánev s kapkou olivového oleje. Na pracovní desce si rozprostřete arch pečicího nebo svačinového papíru. Na něj namelte čerstvý pepř, sůl, přisypte sušené oregano a sladkou papriku. Poté papír zastříkněte olivovým olejem a omytá kuřecí prsa po něm poválejte, aby se na maso nabalilo všechno koření. Takto připravené kuře opékejte na pánvi asi 4 až 5 minut z každé strany, dokud nebude pěkně zlatavé.
  5. Špenát: Vypraný špenát přidejte do hrnce k cibulce. Přidávejte ho postupně, je možné, že se vám nevejde do rendlíku najednou. Dobře ho promíchejte, aby se nepřichytil.
  6. Kuře: Do připraveného pekáčku pokrájejte citron na čtvrtiny. Přidejte opečená kuřecí prsa včetně šťávy z pánve a na každý kousek masa položte plátek slaniny. Navrch naskládejte keříčky rajčat, pár otrhaných snítek rozmarýnu, zastříkněte vše olivovým olejem a dejte na 10–15 péct do trouby.
  7. Brambory: Slijte je a nechte je 3 minuty vypařit. Rozpalte pánev s olivovým olejem, otrhejte na ni rozmarýnové snítky, přidejte bobkové listy a špetku soli. Dlaní nebo nožem rozmáčkněte neoloupané stroužky česneku a dejte je do pánve spolu s bramborami. Zprudka vše opékejte. Pak vezměte pokličku menšího průměru, než je pánev, a s její pomocí brambory na pánev přimáčkněte. Opékejte je, dokud nebudou zlatavé, s křupavou kůrkou.
  8. Špenát: Přilijte smetanu a nechte ji trochu zredukovat. Stáhněte hrnec z ohně. Nakonec přistrouhejte parmezán a promíchejte.
  9. Vyndejte kuře z trouby, zkontrolujte, zda je hotové, zda rajčátka chytla barvu a servírujte. Kuře, krémový špenát, brambory – senzační jídlo na senzačním servisu Waves.
Reklama

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami Foto: Thinkfood.cz

Pečené kuře s rozmarýnovými bramborami, Foto: Thinkfood.cz

 

Thinkfood.czKdyž jídlo, tak ThinkFood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama