Suroviny
- červená řepa (malá) 5 ks
- olivový olej dle chuti
- vlašské ořechy 100 g
- Máslo 1 oříšek
- feta 200 g
- ledový salát půl
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Dresink
- dijónská hořčice 2 lžičky
- olivový olej 4 lžičky
- tymián dle chuti
- šťáva citrónová dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
Postup přípravy
- Oloupeme veškerou červenou řepu.
- Každou bulvu pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme cca 60 minut.
- Po vytažení necháme řepu vychladnout.
- Servírujeme s ledovým salátem, který ochutíme dresinkem, opraženými vlašskými ořechy na másle a sýrem feta.