Head
- kyselé zelí 1 balení
- červené zelí 1 hlávka
Postup přípravy
- cukr 1 špetka
- nové koření 4 kuličky
Head
- hrubá mouka
- mléko 1 hrnek
- houska 3 ks
- vejce 3 ks
Postup přípravy
Head
- kypřicí prášek do pečiva 1/2 sáček
Postup přípravy
Kachny omyjeme, rozpůlíme, osolíme a opepříme z obou stran a vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme při 180 stupních asi dvě hodiny.
Kyselé zelí vložíme do hrnce, osolíme a necháme povařit doměkka. Červené hlávkové zelí nakrájíme nadrobno a vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a nového koření a necháme podusit doměkka. Potom červené i bílé zelí zahustíme jíškou a červené zelí dochutíme cukrem a octem.
Hrnkový knedlík: Do mísy dáme hrnek mléka, nakrájíme den staré housky na kostičky a přidáme k mléku, poté přidáme mouku a tři žloutky, kypřicí prášek a smícháme. Z bílků ušleháme sníh, který nakonec vmícháme do těsta. Poměrně řídkou směs poté vložíme do hrnků, které dobře vymažeme máslem (sádlem) a i s hrnky vložíme do vroucí vody a vaříme dvacet minut.