Suroviny
- smetana 1 kelímek
- řajčatový protlak 1 lžíce
- kuřecí prsní řízek 750 g
- těstoviny 500 g
- steakové koření
- sůl
- parmezán 1 balení
- bešamel
- pepř
- cherry rajčata 200 g
- kuřecí vývar 500 ml
Postup přípravy
Na másle orestujeme okořeněné maso, přilijeme kuřecí vývar. Přidáme jednu lžičku rajčatového protlaku.Až maso bude měkké,přidáme smetanua necháme jiskoro vypařit.Přidáme bešamel –máslo necháme rozpustit v hrnci, zasypeme ho moukou, orestujeme dozlatova a zalejeme mlékem(dle hustoty), dochutíme solí a pepřem.Dochutíme nastrouhaným parmezánem asolí.
Do hrnce dáme vodu, osolíme, a až se voda bude vařit, vložíme těstoviny a vaříme, aby byly al dente.Uvařené těstoviny promícháme v omáčce.Na ozdobení použijeme parmazánové hoblinky a rozpůlené cherry rajčata a salát polníček.