Suroviny
- vepřová panenka 1 ks
- barbecue marináda
- sušené lišky 1 sáček
- mléko 100 ml
- brambory 750 g
- anglická slanina
- máslo
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Panenku omyjeme a nakrájíme na plátky, maso lehce poklepeme prsty a naložíme do barbecue marinády minimálně na dvě hodiny. Poté rozpálíme pánev a maso prudce opečeme na oleji z obou stran, po opečení necháme maso dojit cca 5-10 minut na mírném ohni. Sušené lišky ohřejeme v deci mléka, povaříme a tím lehce polejeme na upečené maso.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, a přivedeme k varu. Na másle krátce orestujeme nakrájenou slaninu a cibulku. Uvařené brambory slijeme a rozšťoucháme. K bramborám vmícháme cibuli se slaninou a dosolíme.