Chilli pasta (250 g)
- šalotka 10 ks
- česnek 10 stroužků
- krevety 3 lžíce
- chilli papričky 7 ks
- sójová omáčka (tamari) 3 lžíce
- limetková šťáva 3 lžíce
- palmový cukr 6 lžic
- krevetová pasta 1 lžička
- rostlinný olej
Polévka
- chilli pasta 1/4 hrnku
- krevety (oloupané, očištěné s ocáskem) 10–15 ks
- galangal 5–6 plátků
- citronová tráva 2–3 stonky
- kafírové listy 3–4 ks
- drůbeží vývar 500 ml
- rybí omáčka 3 lžíce
- limetková šťáva 3 lžíce
- chilli papričky 5 ks
- žampiony 4 ks
- koriandr
- rostlinný olej
Sledujte novou řadu kulinární soutěž Ohnivý kuře pod pokličkou každou sobotu v 11.10 na Primě!
Odkaz
Ohnivý kuře pod pokličkou
V nové kulinární soutěží předvedou své kuchařské umění špičkoví šéfkuchaři za podpory oblíbených herců. Všechny recepty i bonusové materiály najdete právě ZDE.
Postup přípravy
- Chilli pasta: Ve woku na oleji opečte na plátky nakrájený česnek a šalotky dozlatova, poté šalotky a česnek nechte na cedníku okapat, osušte papírovou utěrkou a přendejte do mixéru. V tom samém oleji také opečte sušené krevety a chilli papričky (1–2 minuty), osušte a přidejte do mixéru s limetovou a tamarindovou šťávou, krevetovou pastou a cukrem.
- Všechny ingredience pořádně rozmixujte na hladkou pastu, poté přidejte 100 ml oleje, v kterém jste opékali ingredience a opět krátce rozmixujte. Tuto pastu vložte do čistého kastrůlku a krátce povařte, poté pastu vychlaďte, vložte do uzavíratelné nádoby a dejte do lednice.
- Polévka: Ve vývaru povařte citronovou trávu, galangan, limetové listy. Přidejte připravenou chilli pastu, rybí omáčku, žampiony, krevety a chilli papričky.
- Na závěr dochuťte citronovou štávou a přidejte listy koriandru.