Suroviny
- vývar 600 ml
- paprika 1 kus
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- rajče 2 kus
- konzervovaná rajčata 1 konzerva
- plody moře 250 g
- hrášek 150 g
- rýže 300 g
- cibule 2 kus
- vepřová kýta 200 g
- klobása 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- fazole 100 g
- kuřecí maso 4 kus
- česnek 3 stroužek
- šafrán 1 špetka
Postup přípravy
1
Na oleji opečte na kousky nakrájené kuřecí maso
Osolte a vyjměte
Do pánve dejte nakrájenou cibuli a česnek, zpěňte, přidejte na kousíčky nakrájené vepřové maso a opečte
Doplňte nakrájenou klobásu, papriku, oloupaná rajčata a fazole
Opepřete a dochuťte šafránem
Chvíli duste
Potom přidejte plody moře a zase chvíli duste
2
Na velké pánvi nebo v pekáči rozehřejte olej a vsypte opláchnutou rýži
Opékejte ji tak dlouho, dokud nezesklovatí
Osolte a zalijte vývarem
Přidejte kuřecí maso, směs vepřového a zeleniny a rovnoměrně vše rozložte na pánvi nebo na pekáči
Pánev vložte do středně vyhřáté trouby a paellu duste asi dvacet minut
Podle potřeby ji podlévejte vývarem
Ke konci na ni nasypte hrášek a odklopte pokličku, aby se voda vypařila
Ihned podávejte
VIP Prostřeno - Kostková, Kracík - jídlo