Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ossobuco z vepřových kotletek

6 porcí
do 1 hodiny
Ossobuco z vepřových kotletek
Ossobuco z vepřových kotletek Autor: isifa.com
Originální Ossobuco je z telecího masa. Ale plná chuť omáčky ze zeleniny, vývaru a bílého vína společně se svěží gremolatou navrch sluší i vepřovému.
Reklama

Suroviny (6 porcí)

gremolata:

Reklama

Postup

  1. Oškrábejte a nakrájejte mrkev, celer, cibuli a česnek na kostičky. Na těžké pánvi rozpusťte máslo na střední teplotě a poduste na něm zeleninu, dokud se trochu nezbarví. Pak ji odstavte z plotny.
  2. Kotletky ochuťte solí, pepřem a obalte je v mouce. Na pánvi s olivovým olejem je pečte, až budou po obou stranách světle hnědé. Kotletky pak položte na zeleninu. Z pánve slijte olej a svařte v ní víno, míchejte a nechte zredukovat asi na 1/2 dcl.
  3. Rajčatům nakrojte šlupku a ponořte je do vařící vody, vyndejte a oloupejte pomocí malého ostrého nožíku. Rozkrájejte je, odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kousky. Nasekejte nahrubo petrželku i se stonky.
  4. Výpek s vínem zřeďte vývarem a přidejte nasekanou petrželku, tymián, oregano, bobkový list a nasekaná rajčata. Uveďte vše do varu a dochuťte solí a pepřem.
  5. Omáčku přelijte přes maso a vše přiveďte do varu. Přikryjte pokličkou a nechte asi 30 minut pobublávat.
  6. Mezitím si připravte gremolatu. Citrony omyjte a ostrouhejte z nich kůru. Na jemno nasekejte petrželku a česnek a smíchejte s citronovou kůrou.
  7. Hotové kotletky posypejte gremolatou a podávejte s krémovým rizotem nebo šťouchanými brambory.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama