Suroviny
- sterilovaná cizrna 1 konzerva (400 g)
- Olivový olej 1 lžíce
- Sůl 1/2 lžičky
- mletý kajenský pepř 1/2 lžičky
Pokud nemáte rádi pálivá jídla, vynechte kajenský pepř a místo něj použijte třeba uzenou papriku nebo sušený rozmarýn, ale dobré to je i pouze osolené. A pokud jste spíše na sladké, přidejte trochu cukru a skořice.
Postup přípravy
- Troubu rozpalte na 230 ˚C a plech pokryjte alobalem nebo pečicím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy. Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečicí plech, aby byla v jedné vrstvě.
- Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá. Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.