Suroviny
- zelenina - -
- vepřová žebra 400 g
- brambory 4-5 ks
- okurka 5 ks
- nálev 250 ml
- smetana - -
- koření nové - -
- bobkový list - -
- sůl - -
- pepř - -
Postup přípravy
Do dvou litrů vařící vody přidáme žebírka, lehce osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme na malém ohni dvacet minut. Pote přidáme brambory, nakrájené na kostičky, a polévkovou zeleninu. Vaříme doměkka. Kyselé okurky najemno nastrouháme, a když už máme měkké brambory i polévkovou zeleninu, přidáme nastrouhané okurky a vaříme dalších patnáct minut.
Na konci dochutíme solí a pepřem a zahustíme smetanou na vaření. Promícháme, aby se nesrazila. Pokud polévka nebude ještě dost kyselá, přidáme lák z okurek, aby dostala říz.