návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Guláš z kuřecích srdíček

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Guláš z kuřecích srdíček
Autor: Slepičárna blog Guláš z kuřecích srdíček
Experimentujete s gulášem? Zkoušíte klasiku z hovězí kližky nebo třeba zabijačkovou verzi? Vaříte ho s pivem nebo bez? Pokud milujete guláš, pak vás možná oslní i verze z kuřecích srdíček.

Suroviny (4 porce)

Kynuté knedlíky:

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Orestujte ji za stálého míchání v hrnci na sádle dohněda. Pak přidejte očištěná kuřecí srdíčka, opět orestujte.
  2. Osolte, opepřete a zasypejte paprikou a hladkou moukou. Orestujte. Směs v hrnci zalijte vývarem, jakmile se to začne vařit, snižte teplotu. Duste asi hodinu. Všechno se krásně propojí a srdíčka budou měkká.
  3. Mezitím si připravte kynuté knedlíky. Odměřte si mléko, ohřejte ho, ale pozor, ať není moc horké, odebrte 2 lžíce z něj do hrnku, přidejte cukr a rozdrobte droždí. Nechte v teple vzejít kvásek.
  4. Do mísy odvažte mouku, doprostřed rozklepněte vejce, přidejte sůl, vzešlý kvásek a zbylé vlažné mléko. Nechte asi 5 minut odpočinout, stačí, když mísu přikryjete čistou utěrkou.
  5. Pak do mísy přidejte na malé kostičky nakrájenou housku a vypracujte těsto. Opět přikryjte utěrkou a nechte v teple kynout 30 minut. Ve velkém hrnci přiveďte vodu s troškou soli k varu. Nakynuté těsto přendejte na pomoučněný vál a vytvarujte z něj 2 oválné knedlíky.
  6. Knedlíky vařte v osolené vodě z každé strany 8 minut, tedy celkem 16 minut. Po vyjmutí je propíchejte párátkem, aby se nesrazily a nakrájejte knedlíky režnou nití. Guláš podávejte s knedlíky a na plátky nakrájenou červenou cibulí.
Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně