Suroviny
- máslo 100 g
- BeBe sušenky 250 g
- krémový sýr (čerstvý) 600 g
- mandlový likér 25 ml
- moučkový cukr 100 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- čokoláda (strouhaná na ozdobu) 1 dávka
Postup přípravy
Máslo rozpusťte v kastrolku a zalijte jím rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte, aby se máslo rovnoměrně vsáklo do nadrcených drobků. Směs důkladně natlačte do dortové formy tak, aby se pokrylo celé dno a vytvořily se nízké okraje. Dejte na hodinu vychladit do lednice.
Mezitím si připravte náplň. Jemně prošlehejte krémový sýr s mandlovým likérem a cukrem. Potom jemně, ale důkladně promíchejte s našlehanou šlehačkou. Hotovou směs rozprostřete na připravený vychlazený korpus ze sušenek.
Dort nechte chladit v lednici alespoň dvě hodiny. Poté vyjměte z formy a před podáváním dozdobte nastrouhanou čokoládou nebo práškovým kakakem.
Tip: Krémový likér dodá moučníku hladkou strukturu a výraznou mandlovou chuť. Můžete použít jakýkoli likér typu Baileys. Vyzkoušejte i jiné příchutě, oříškovou nebo karamelovou.
Poznámka: V originálním receptu na cheesecake se používá čerstvý sýr Philadelphia. Můžete jej nahradit Lučinou, případně ricottou.
Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.