Veganské florentýnky
Zdroj: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Veganské florentýnky
Zdroj:
Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Tenké křupavé placičky plné kandovaného ovoce není třeba představovat. Tahle verze je však unikátní přidáním aquafaby, neslaného nálevu z cizrny, který funguje podobně jako sníh z bílků, které vegani nejedí.
Postup přípravy
-
Pomerančovou kůru, lískové ořechy, pistácie a brusinky překrájejte na menší kousky. Přidejte mandle a promíchejte s moučkovým cukrem.
-
Agávový sirup a aquafabu nalijte do hrnce a zahřejte na 105 °C. Nelekejte se, rozvar bude v závěru hodně bublat. Odstavte a vmíchejte do rozvaru sypké ingredience.
-
Dva plechy vyložte pečicím papírem. Směs uhlaďte ve vykrajovátku o průměru 5,5 cm na připraveném plechu zhruba do výšky 1 cm a snažte se, aby byly florentýnky co nejvíce kompaktní, aby se při pečení neroztekly do stran.
-
Pečte je v troubě předehřáté na 150 °C zhruba 12–15 minut, až zkaramelizují a lehce ztmavnou. Vytáhněte je a nechte na plechu zcela zchladnout (lehce se dopečou ještě zespodu).
Veganské florentýnky
Zdroj: Jana Králiková / Moderní veganské dezerty
Veganské florentýnky
Zdroj:
Jana Králiková / Moderní veganské dezerty