Suroviny
Postup přípravy
- Nejdřív omyjte a očistěte mušle. Všechny otevřené nebo prasklé rovnou vyhoďte.
- Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny a vařte je do změknutí.
- Do velké pánve nalijte pár lžic olivového oleje a přidejte očištěné slávky. Pánev přiklopte asi na 4–5 minut.
- Za tuto dobu se všechny mušle otevřou, tak plamen vypněte a slávky přendejte před cedník stranou do mísy. Scezenou tekutinu z pánve si nechte!
- Nyní slávky znovu přeberte a mušle, které se neotevřely, vyhoďte. Z většiny vyndejte vnitřek, pár jich nechte celých i se skořápkou.
- Do pánve vložte nasekané stroužky česneku a orestujte je na olivovém oleji, k němu přidejte rajčatové sugo nebo omáčku. Rajčatovou omáčku osolte a opepřete, přidejte pár lžic scezené tekutiny z mušlí.
- Do rajčatové omáčky přidejte slávky a promíchejte s uvařenými těstovinami. Nakonec jídlo posypejte nasekanou petrželkou.