Suroviny
- cukr 200 g
- kakao 80 g
- hladká mouka 60 g
- prášek do pečiva 1 lžička
- vejce 4
- máslo 200 g
- vanilkový cukr 1
- čokoláda 200 g
- malina 200 g
Malinová omáčka
- cukr 5 lžic
- smetana ke šlehání 2 kelímky
Postup přípravy
Ingredience:
200 g cukru80 g kakaa60 g hladké mouky1 lžička prášku do pečiva4 vejce200g změklého máslavanilkový cukr (celý)200 g 60% čokolády200g malin
Postup:
Smícháme cukr, kakao, mouku a prášek do pečiva, ve druhé míse vyšleháme vejce s máslem, směs vmícháme do mísy se sypkou směsí a vytvoříme vláčné těsto, nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu a maliny. Pokud směs bude moc tuhá, dáme trochu mléka, pečeme na 150 °C asi 30–45 minut. Maliny zmražené cca 400 gramů rozmixujeme spolu s cukrem (5 lžic) a s 2 kelímky smetany na šlehání (33% tuku), podáváme hned hodně vychlazené.