Suroviny
- šlehačka 2 kusy
- slazené kondenzované mléko 1 kus
- vanilková tresť 1 dávka
- lístky meduňky 1 dávka
- vanilková tresť 1 dávka
Postup přípravy
1. Na domácí zmrzlinu, kterou podáváme k palačinkám, ušleháme dvě šlehačky, přidáme plechovku Salka a třetinu vanilkové tresti. Dáme do mrazáku.
2. Na krém do palačinek vyšleháme tvaroh s moučkovým cukrem, citronovou kůrou, troškou šťávy a vanilkovou příchutí. Touto hmotou naplníme již hotové palačinky. Zbylou hmotu dáme ještě na palačinku.
3. Na omáčku rozmačkáme jahody s cukrem. Uvaříme vodu se Solamylem, přidáme ovoce a krátce povaříme. Po vychladnutí polijeme palačinky, které ozdobíme lístky meduňky, a servírujeme s domácí zmrzlinou.