Suroviny
- citron 1 ks
 - mořský ďas (filet) 250 g
 - pepř 1 špetka
 - parmská šunka 2 plátky
 - šalvěj 10 lístků
 - olivový olej 2 lžíce
 - máslo 20 g
 - bílé víno 1/8 l
 - sůl 1 špetka
 - cukr 1 špetka
 
Postup přípravy
- Omyjte citron v horké vodě a rozřízněte na půl. Jednu půlku nakrájejte na plátky a druhou vymačkejte. Rybí filet omyjte a dobře osušte a nakrájejte asi na 10 plátků. Plátky trochu rukou rozmáčkněte na podložce a pokapejte asi jednou lžičkou citronové šťávy a trochu opepřete.
 - Každý plátek parmské šunky rozkrájejte na pět dílů. Šalvějové lístky omyjte a osušte. Na každý kousek ryby párátkem připevněte (podélně) jeden plátek šunky a jeden díl šalvěje. Na pánvi rozpalte olej, vložte rybu šalvějo-šunkovou stranou dolů a asi 2 minuty opékejte na nízké až střední teplotě. Opatrně rybu otočte a pečte další 3 minuty.
 - Rybu vyjměte a přikryjte alobalem. V pánvi nechte vzpěnit máslo a přidejte zbylou citronovou šťávu a bílé víno. Na vyšší teplotě nechte krátce povařit a dochuťe solí pepřem a cukrem. Kousky ryby vložte opět do pánve a na nízké teplotě 1 minutu nechte potánout. Polijte citronovou omáčkou, obložte plátky citronu a podávejte.
 
Vyzkoušejte i klasickou verzi z telecího masa: