Suroviny
Postup přípravy
1. Listové těsto vyválíme na maximálně půlcentimetrový plát, který nakrájíme na čtverce velikosti 10 x10 cm. Těsto vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova.
2. Ušleháme šlehačku, do které přidáme moučkový cukr. Dále vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem. Dochutíme citronovou šťávou a kůrou.
3. Smícháme mascarpone se šlehačkou.
4. Připravíme si dvě třetiny ovoce, které dle velikosti pokrájíme. Zbytek rozmixujeme se lžící pomerančového likéru.
5. Na upečené čtverce nastříkáme mascarpone se šlehačkou, poklademe ovocem a vrstvíme. Celý dezert polijeme omáčkou z ovoce. Posypeme moučkovým cukrem a jako ozdobu přidáme ovoce, pražené lupínky a mátu.