Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule (pokrájená nahrubo) 2 ks
- česnek (pokrájený na plátky) 6 stroužků
- rajčata (naložená domácí rajčata) 2 x 400 g
- hovězí vývar (nebo voda) 300 ml
- rajský protlak 1 malá konzerva
- sterilovaná kukuřice 1 konzerva
- fazole 1 konzerva
- zakysaná smetana 1 kelímek
- mletá sladká paprika 2 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- chilli (pokud nevaříme malým dětem)
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Na olivovém oleji v hrnci osmahněte cibuli a česnek, dokud nebude cibule průsvitná. Pak přidejte rajčata, hovězí vývar nebo vodu a rajský protlak.
- Je dobré dát na konci léta domácí rajčata do sklenic, aby je pak člověk měl, i když už není jejich sezona. Jde to řešit i kvalitní konzervou loupaných rajčat, za jejíž použití se v zimě rozhodně nikdo nemusí stydět.
- Z kukuřice a fazolek slijte vodu, obojí přidejte do polévky a pak přidejte všechny další přísady s výjimkou čerstvého koriandru, ten přijde až do talířů, tato bylinka je pravdu velmi choulostivá.
- Kukuřice a fazolky se vaří jen cca tři minuty, aby zůstaly pěkně šťavnaté a křupavé. Po třech minutách vypněte plamen, polévku ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Nechte ji klidně půl hodinky odpočívat, než ji naservírujete (pokud nespěcháte), všechny chutě se pěkně propojí.