Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Mega plněné batáty

4 porce
do 2 hodin
Mega plněné batáty
Mega plněné batáty Autor: David Loftus
Máte rádi grilované plněné brambory? Zkuste tentokrát "malou" změnu a místo brambor ugrilujte batáty! Mají skvělou, lehce nasládlou oříškovou chuť podobnou dýni a výtečně pasují k chuťově výrazné náplni.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Gril připravte metodou žhavý kaňon – uhlíky navršte ke dvěma protilehlým stěnám grilu tak, že vzniknou dvě žhavé stěny – tak vytvoříte sekce s horkým přímým žárem a uprostřed chladnější prostor s nepřímým žárem, čímž bude během celého grilování zachována konzistentní teplota. Gril přiklopte a nechte rozehřát jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 175 ˚C.
  2. Batáty odrbané dočista celé potřete olejem a solí. Položte je doprostřed grilu, přiklopte a pečte asi 1 hodinu, nebo až budou uprostřed měkké a navrch křupavé. Mezitím si usmažte slaninu na pánvi na vysokém plameni (to můžete udělat na sporáku), až bude zlatá a křupavá, pak ji dejte stranou na později.
  3. Batáty nakrojte, pak na ně rozdrobte slaninu a nastrouhejte sýr. Vraťte na nepřímý žár na gril na dalších 5 až 10 minut pod poklopem, až se sýr roztaví. Mezitím nakrájejte jarní cibulky a chilli na jemné plátky. Posypte jimi batáty a podávejte se lžícemi zakysané smetany.
Reklama

Mega plněné batáty  Foto: David Loftus

Mega plněné batáty. Foto: David Loftus

 

BBQ kuchařkaBBQ kuchařka

Autor: DJ BBQ

Tato BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver`s Food Tube je dílem amerického DJ a skvělého BBQ kuchaře, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí.

Nejraději griluje na dřevě a dřevěném uhlí, na kterých připravuje vše od velkých kusů masa s dlouhou a pomalou přípravou až po „rychlopalné grilovačky“ a jídla, která nakrmí davy. K tomu přidává řadu „božích“ příloh, chuťovek a marinád, z kterých budete šílet.

Tato kuchařka je základním průvodcem ke grilování se zaručeně fungujícími recepty, celou řadou nejrůznějších BBQ technik, tipů a nápadů, které se hodí každému – od grilovacích začátečníků až po tvrdé jádro nadšenců.

Kniha vychází 18. 6. 2014, doporučená cena 267 Kč

DJ BBQ Foto: David Loftus

DJ BBQ, Foto: David Loftus

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama