Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mega plněné batáty
Suroviny (4 porce)
Postup
- Gril připravte metodou žhavý kaňon – uhlíky navršte ke dvěma protilehlým stěnám grilu tak, že vzniknou dvě žhavé stěny – tak vytvoříte sekce s horkým přímým žárem a uprostřed chladnější prostor s nepřímým žárem, čímž bude během celého grilování zachována konzistentní teplota. Gril přiklopte a nechte rozehřát jako venkovní pec – potřebujete teplotu okolo 175 ˚C.
- Batáty odrbané dočista celé potřete olejem a solí. Položte je doprostřed grilu, přiklopte a pečte asi 1 hodinu, nebo až budou uprostřed měkké a navrch křupavé. Mezitím si usmažte slaninu na pánvi na vysokém plameni (to můžete udělat na sporáku), až bude zlatá a křupavá, pak ji dejte stranou na později.
- Batáty nakrojte, pak na ně rozdrobte slaninu a nastrouhejte sýr. Vraťte na nepřímý žár na gril na dalších 5 až 10 minut pod poklopem, až se sýr roztaví. Mezitím nakrájejte jarní cibulky a chilli na jemné plátky. Posypte jimi batáty a podávejte se lžícemi zakysané smetany.
Mega plněné batáty. Foto: David Loftus
BBQ kuchařka
Autor: DJ BBQ
Tato BBQ kuchařka z produkce Jamie Oliver`s Food Tube je dílem amerického DJ a skvělého BBQ kuchaře, který žije a dýchá jak vařením, tak bavením lidí.
Nejraději griluje na dřevě a dřevěném uhlí, na kterých připravuje vše od velkých kusů masa s dlouhou a pomalou přípravou až po „rychlopalné grilovačky“ a jídla, která nakrmí davy. K tomu přidává řadu „božích“ příloh, chuťovek a marinád, z kterých budete šílet.
Tato kuchařka je základním průvodcem ke grilování se zaručeně fungujícími recepty, celou řadou nejrůznějších BBQ technik, tipů a nápadů, které se hodí každému – od grilovacích začátečníků až po tvrdé jádro nadšenců.
Kniha vychází 18. 6. 2014, doporučená cena 267 Kč
DJ BBQ, Foto: David Loftus