Head
- kuřecí stehno 5 kusů
- krůtí řízky 5 kusů
Marináda
- citronová šťáva 1 dávka
Head
- slanina 10 plátků
- petržel 1 dávka
- brambory 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
Postup přípravy
1. Vykostíme kuřecí horní stehno, kůži ponecháme, nožem nařízneme mřížky a maso naložíme nejlépe na 24 hodin do marinády, kterou připravíme následovně: prolisovat česnek, najemno nastrouhat zázvor, přilít šťávu z citronu, osolit a opepřit.
2. Na druhé maso si naklepeme krůtí prsní řízky, které osolíme, opepříme a do středu řízku umístíme kostku tvrdého sýra, který předtím obalíme v nasekané petrželce. Z masa vytvoříme měšec nebo závitek, obalíme je slaninou a svážeme kuchyňským špagátkem. Vložíme na gril i s naloženým kuřecím stehnem.
3. Na špejli střídavě napíchneme cherry rajčátka, kousky nebo širší plátky cukety a žampiony, které jsme před grilováním na chvíli naložili do olivového oleje, nasekané máty, soli a pepře.
4. Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka. Po vychladnutí oloupeme a odřízneme vršek jako pokličku. Větší část brambory trochu vydlabeme lžičkou, lehce osolíme a dovnitř vložíme slaninu. Bramboru uzavřeme odkrojeným kouskem a každou zabalíme do alobalu vymaštěného olivovým olejem. Dáme dopéct na gril.