Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Marocká harira

4 porce
do 30 minut
Marocká harira
Marocká harira Autor: Michal Šajmir
Velmi chutná a výživná polévka původem z Maroka vás okouzlí nejen skvělou chutí, ale především vůní Orientu, Představujeme vám vegetariánskou verzi, ale pokud z polévky chcete vykouzlit ještě sytější pokrm, můžete přidat i maso.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.
  2. Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.
  3. Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.
Reklama

Marocká harira 2 Foto:

Marocká harira, foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama