Velmi chutná a výživná polévka původem z Maroka vás okouzlí nejen skvělou chutí, ale především vůní Orientu, Představujeme vám vegetariánskou verzi, ale pokud z polévky chcete vykouzlit ještě sytější pokrm, můžete přidat i maso.
4 porce
30 minut
Suroviny
sterilovaná cizrna bez nálevu
2 plechovky
dobrý zeleninový vývar
750 ml
mrkev nakrájená na kolečka
1 ks
cibule nakrájená na kostičky
1 ks
šťáva z 1/2 citronu
mletý římský kmín
1 lžička
mletá skořice
1 lžička
mletý koriandr
1 lžička
Harissa
1 lžička
česnek, prolisovaný
2 stroužky
Olivový olej
2 lžíce
Sůl
čerstvý koriandr
hladkolistá petržel
sušené chilli na ozdobu
Postup přípravy
Ve větším kastrolu rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Potom přidejte mrkev, společně 2–3 minuty restujte, dochuťte česnekem a zalijte vývarem. Vařte do změknutí mrkve.
Poté do polévky přidejte všechno koření, cizrnu (trochu cizrny si nechte stranou na dekoraci), osolte a asi 5 minut povařte. Na závěr polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, dochuťte citronovou šťávou a případně ještě dosolte.
Hotovou polévku dozdobte čerstvým koriandrem, petrželkou, nasekaným chilli nebo kuličkami cizrny. Podávejte s teplým pita chlebem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.