Na fazolky
- fazole 2 kusy
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Hlavní chod:Marinované kuřecí plátky naložené den předem, brambory, fazolky na slanině a česneku
postup:
Kuřecí prsa si přes noc naložíme do směsi oleje a koření. Maso před podáváním opékáme po obou stranách doměkka.
Brambory nakrájíme na měsíčky, okořením, posolíme, můžeme také přidat česnek, potřeme olejem a upečeme v troubě do červena.
Fazolky orestujeme na slanině a cibulce doměkka, trošku podlijeme vodou a chvíli podusíme, přidáme pepř, česnek a sůl – s tou opatrně, slanina je už sama slaná.