Korpus
- vejce 3 ks
- cukr krupice 80 g
- špaldová mouka 90 g
Krém
Postup přípravy
- Na korpus vyšlehejte tři vejce s cukrem a přidejte jemným vmícháním celozrnnou špaldovou mouku. Poté dejte na pečicí papír do dortové formy a pečte na 190 stupňů 10–13 minut.
- Na krém vyšlehejte žloutky s cukrem, které zalijte vařícím mlékem. Dejte zpět do hrnce a zahřejte tak, až začne směs mírně houstnout. Poté přeceďte přes cedník, přidejte plátkovou želatinu, kterou jste nechali předem povolit cca 5 minut ve studené vodě. Dále přidejte mangové pyré a zamíchejte tak, aby se rozpustila želatina a vznikl hladký krém.
- V misce vyšlehejte šlehačku, do které postupně vmíchejte připravenou směs a naneste na upečený korpus v dortové formě. Následně dejte do lednice ztuhnout minimálně na jednu hodinu.
- Ve studené vodě si povolte čtyři plátky želatiny, které přidejte do 100 ml horkého mangového pyré s jednou lžící cukru.
- Po hodině vyndejte zatuhlý korpus s krémem, na který nalijte připravenou želatinovou směs. Celý dort nechte minimálně 10 hodin uležet.