Suroviny
Postup přípravy
1. Kachní prsa omyjeme, nasolíme, opepříme, okmínujeme (nejlépe den předem) a dáme na máslem vymaštěný plech. Pečeme asi hodinu na 150 stupních.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a přidáme na sádle opraženou cibulku se slaninou.Vše promícháme šťouchadlem.Naplníme do mističky, vyklopíme na plech a tyto „bábovičky“ zapečeme krátce v troubě, aby se navrchu vytvořila krustička.
3. Zatímco se vaří brambory a peče kachna, uděláme si přeliv na kachní prsa. Ve vodě uvaříme mrkev, petržel a celer doměkka, zeleninu rozmixujeme s máslem a smetanou, popřípadě zředíme vývarem do hustší, ale stále polotekuté konzistence.