Uherský salám (maďarsky Téliszalámi-zimní salám) je uzenina pocházející z Maďarska. Ten pravý pochází z továrny Pick v maďarském Szegedu. Má ...
Uherský salám
Uherský salám (maďarsky Téliszalámi-zimní salám) je uzenina pocházející z Maďarska. Ten pravý pochází z továrny Pick v maďarském Szegedu. Má stoletou tradici výroby. Je vyroben z libového vepřového masa maďarských bagounů plemen mangalica s přidáním uzené slaniny. Dnes již je nabíjen výhradně do umělých střev. Tradovalo se, že při jeho výrobě se používá i oslí maso, ve skutečnosti je to však jen legenda. Základním kořením je paprika, dále pak bílý pepř a další. Uherský salám je vyráběn za přístupu studeného vzduchu a velmi pomalu uzen. Během suchého zrání vytvoří speciální ušlechtilé ochranné plísně jeho charakteristický bílý povrch.