Shaldavya je velmi vzdělaný. Nyní si dodělává titul Ph.D. – výzkum leopardů v Indii, se studiem už je u konce. Předtím studoval na Mendlově univerzitě v Brně na Lesnické fakultě, obor evropské lesy.
Shaldavya Kuruganti
Má bakalářský titul v mikrobiologii a magisterský v biochemii. Momentálně pracuje v Brně. Dále se snaží s manželkou podnikat v prodeji domácích chutney a jejich snem je mít v budoucnu restauraci a obchod s indickým jídlem a zbožím. Pochází z Indie, kde má už jen otce (matka před rokem zemřela), a dále má sestru, která žije v Americe. Do Indie pravidelně jezdí i s rodinou. Pochází z jižní Indie, která je úplně jiná než severní. Často tam jezdí a snaží se rok vždy rozdělit a být půl roku v Indii v horách a půl roku v České republice – takto to dělá již osm let. Je ženatý a s manželkou Liběnou má roční dceru. Do pořadu ho přihlásila jeho manželka – původně na nějaké speciální natáčení pro cizince, ale to v blízké době nebude. Shaldavya rád vaří a rád si vše vyzkouší. Česky se domluví, i když není úplný přeborník. Pokud by vyhrál, tak by investoval do podnikání, které s manželkou plánují. Jako zábavu si připraví výrobu deepaku na diwali (indický svátek) nebo zkoušku indického sárí. Menu takto sestavil proto, že tato jídla jsou u většiny jeho přátel oblíbená.
Charakter: Sám o sobě tvrdí, že je divoký a milý.
Zájmy: Jeho velkým koníčkem je věda a příroda. Má rád vaření a sport.
Vztah k vaření: Vaření je jeho velkým koníčkem a má rád ten pocit, když může svým hostům představit výbornou indickou kuchyni.
Chutě: Mezi jeho oblíbená jídla patří rýže s čočkou.
Nesnáší: Má rád vše kromě masa, ryb a vajec.
Motto: V životě se řídí heslem: „Život je tvým lékem.“
Očekávání: Těší se, že bude mít možnost ukázat, jak se připravuje tradiční indické jídlo, a zjistí, jaké to je vařit před televizní kamerou.