Postup přípravy
- Vezmeme si pánvičku, zahřejeme mírným plamenem. Orestujeme kokos – když uvidíme, že je jemně orestovaný, přidáme jaggery a pokračujeme s restováním. Přidáme kardamon (eleichy) a rozmixujeme. Na druhé pánvi smícháme dva šálky vody a přivedeme k varu, ghí a trochu soli (malá lžička), vypneme sporák – přidáme dva šálky rýžové mouky a mixujeme, dokud nevznikne hebká směs.
- Všechno dohromady dáme do větší misky. Připravíme si do skleničky vodu (pro navlhčení rukou při tvarování těsta). Připravíme si první misku s kokosem a jaggery a naplníme, vytvoří se nám taštička – tu potom uzavřeme.
- Budeme se snažit vytvořit aspoň pět taštiček, které budou všechny naplněné sladkým kokosem s jaggery. Připravíme si bambusový nebo jiný pařák a vložíme do velkého hrnce s trochou vody. Vidíme, jak se voda odpařuje. Po 10–15 minutách otestujeme, zda je těsto uvařené, a můžeme podávat.