Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Kam za jídlem
Kam za jídlem

Hit týdne

Další hity

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly

Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Ochutnali jsme za vás nová menu špičkových restaurací

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

  • Zavřít
Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Ústřice s třemi omáčkami v Buddha Baru

Období vánočních svátků až do Silvestra láká k návštěvě dobré restaurace. Po všem tom domácím vaření a pečení se nechte hýčkat od profesionálů a dopřejte si nevšední kulinární zážitek.

Seznam.cz banner

Zavítala jsem do pěti známých pražských restaurací a ochutnala jsem jejich nová menu. Pokud se chystáte vyrazit s přáteli nebo rodinou za dobrým jídlem, tyto restaurace vám můžu s klidným srdcem doporučit. Ať už toužíte po klasické české, kreativní asijské nebo špičkové evropské kuchyni, určitě si vyberete.

Buddha Bar

Restaurace vedená šéfkuchařem Lukášem Želechovským patří bezpochyby mezi tři nejlepší Fusion podniky v Praze. Vedle Spices Mandarin Oriental Jiřího Štifta a Sasazu, kterému dal geniální koncept Shahaf Shabtay, je právě Buddha Bar třetím do party. Kreativní menu, které spojuje různé kuchyně asijského kontinentu na velmi vysoké gastronomické úrovni, zaručí nezapomenutelný zážitek.

Novému menu kralují nevšední předkrmy, například čerstvé ústřice s třemi druhy omáček, nebo křupavé kachní závitky s foie gras a švestkovou omáčkou, které jsme při ochutnávce prohlásili za vítěze předkrmů. Nechybí ani silný kachní vývar (tažený 20 hodin) s knedlíčky, nudlemi, zeleninou a houbami. V nové nabídce najdete i oblíbené sushi s originálním rukopisem, masožravci ocení špičkové masové chody, jako je Sansho Aburi Beef – ohněm opálená hovězí svíčková s pepřem Sansho a lanýžovou majonézou. Ani milovníci sladkého nepřijdou zkrátka, místní dezerty jsou vyhlášené! Zkuste třeba mangový cheesecake nebo kokosovou panna cottu s avokádem a pečeným ananasem.

www.buddha-bar.cz

Kachní nudlová polévka a křupavé kachní rolky s foie gras

Výběr nových dezertů v Buddha Baru

Babiččina zahrada

Průhonická restaurace, které vládne šéfkuchař Radek David, je důkazem, že klasická česká kuchyně má co nabídnout i ve vyšší gastronomické lize. Příjemně domácký interiér s dřevěným nábytkem, kachlovými kamny a útulnými dekoracemi vás přivítá s otevřenou náručí. A pak už se jen nechte unášet chuťovými zážitky, které pro vás v místní kuchyni připraví. Aktuální menu bude na jídelním lístku až do 15. ledna rozhodně stojí za návštěvu. Z předkrmů musím doporučit králičí paštiku s lískovými oříšky nebo huspeninu z vepřových nožiček – česká specialita, na kterou se zapomíná, a přitom je to velká dobrota.

Z hlavních chodů rozhodně nepropásněte zajíce na černo s brusinkami a sušenými švestkami, kterého originálně doplňuje rolovaný bramborový knedlík s perníkem. Vynikajicí je také kohout na víně s restovanými houbami na slanině. Kynuté buchtičky s rumovým sirupem a vanilkové šodó budou důstojnou sladkou tečkou, stejně jako povidlové taštičky s mákem a cukrem.

www.babiccinazahrada.cz

Café Buddha Balbínova

Útulná restaurace na pražských Vinohradech představila pod vedením nové šéfkuchařky Sofie Smith nové menu. Kromě stálé nabídky thajských specialit a originálního sushi můžete nově vyzkoušet i pokrmy z vietnamské, malajské, thajské či kambodžské kuchyně. Za ochutnávku určitě stojí například Crispy Soft Shell Crab Namtok nebo Duck Gua Bao. V nabídce restaurace je i 5 nebo 9chodové degustační menu, díky kterému můžete ochutnat kreativní pokrmy z celé jihovýchodní Asie. Pokud vás příprava asijské kuchyně láká i doma, můžete si do Café Buddha zajít i na kulinární workshop. V restauraci si také můžete koupit čerstvé ryby nebo suroviny na výrobu sushi.

http://balbinova.cafebuddha.cz

Chez Marcel

Francouzská restaurace v samém srdci Prahy je na gastronomické scéně již 20 let. Kromě velmi příjemného prostředí si své stálé zákazníky hýčká výbornou kuchyní i nabídkou vynikajících vín. Z nového menu šéfkuchaře Romana Dolejše jsme ochutnali například výtečné domácí raviolky plněné kachním ragú nebo bůček pečený 24 hodin s červeným zelím se švestkami a domácím chlebem. Bůček na přání našich hostů. V mém podání podélně několikrát rozříznutý, mazaný zajímavými směsi bylin, jablek, zázvoru a poté zpět složený do sebe. Pečený v troubě při nízké teplotě 24 hodin.

Bonusem je i to, že většina jídel v nabídce je připravována bez lepku.

www.chezmarcel.cz

La Veranda

I restaurace La Veranda patří mezi stálice pražské scény – letos slaví už patnácté narozeniny. Šéfkuchař Radek David kombinuje nejraději italskou a francouzskou kuchyni, ale nebrání se ani vlivům české kuchyně, zvlášť v sezonní nabídce. Kromě oblíbených jídel, jako je svíčková z divočáka, restované kalamáry či pečená kachní játra foie gras, nabízí restaurace i speciální menu inspirované například lesem. Každopádně si zde dopřejte sladkou tečku, jejich čokoládový fondant je právem vyhlášený!

www.laveranda.cz

Připravila Klára Michalová, foto: archiv

Sdílejte článek
Štítky houby víno restaurace dezert omáčka česká kuchyně pokrm suši Gautama Buddha Předkrm restaurace asijská kuchyně česká kuchyně francouzská kuchyně

Návrhy pro vás

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem Nápoje

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá Předkrmy a chuťovky

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá


Přečtěte si také

Novinky
Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Maso
Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Sladké
Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Sladké
Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Sladké
Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera Sladké

Arctic Roll aneb zmrzlinová roláda v moderním pojetí – tradiční britský dezert podle Jamieho Olivera

Maso
Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel Přílohy

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Richterová: Zahraniční politika není vyvážení plyšáků. Malá se divila: Snídala jste syrové maso? Kritika Babišova řešení střetu zájmů? Jde to za hranu smrti, je to hyenismus, míní Nacher Norris se stal poprvé mistrem světa formule 1. Britský jezdec utnul Verstappenovu skvělou sérii

prima-zeny

Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika Slyšel jsem, že Mikýř se do Zrádců nedostane, řekl tajemný fantom. Poslal vzkaz Krugovi Byl jsi můj celý svět. První slova manželky Nikoly po odchodu Patrika Hezuckého

prima-zoom

Falešná jednotka došla až do Berlína Jak vypadá nejstřeženější vězení v USA? Vězni zde zešílí nebo spáchají sebevraždu Vzácná chobotnice váží jako dospělý člověk. Samci si kvůli páření trhají chapadla

prima-fresh

Kde vzniká káva, která doprovází na cestách miliony lidí? Vydali jsme se do maďarské Polgárdi Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

prima-cool

Banda: první trailer velkého finále James Cameron vysvětlil, proč nelituje, že mu nevyšel jeho Jurský park CLASH 14: Pavel Novotný ukázal srdce bojovníka, několikrát zasahovala ochranka

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Med bojuje s viry i bacily. Objevte medový čaj a medovo-cibulový sirup Barvou roku 2026 je mléčně bílá. Má působit uklidňujícím dojmem Jedovaté vánoční květiny: Pozor na brambořík, vánoční hvězdu, čemeřici i hvězdník

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.