České blogerky se do toho opřely a konečně si stouply před kameru. Skoro pro každou to byla premiéra, ale podle nás to zvládly na výbornou. Exkluzivně pro food festival Jakože, cože?! připravily menu spojující neobvyklé kombinace chutí, vůní a nezaměnitelného stylu. Zkuste to s nimi!
Blogerky experimentují. Mrkněte na jejich Jakože, cože?! menu!
Grilované hermelíny s levandulí & Vařeniště
„Pro zdravý životní styl jsem se nadchla na střední škole, ale lásku k vaření jsem objevila už jako malá holčička. Na mém blogu Vařeniště.cz najdete spoustu receptů, které jsou určené nejen těm, kteří dbají na zdravou životosprávu. I proto experimentuju s méně známými a opomenutými surovinami.“
Martina Lancingerová si pro festival připravila proklatě dobré grilované hermelíny s levandulovými medem, citrusem a sušenými švestkami v portském víně, podívejte se na naše video.
Roastbeef s čokoládovou omáčkou & Kitchen Book
„Ahoj, jmenuji se Kristýna Ďurišová a jsem z blogu Kitchen book. Vaření pro mě není nutnost. Je to vášeň, hobby, životní styl. Je to můj svět! Pokaždé se snažím vařit neotřele, originálně a vždy s ingrediencí, kterou byste možná nečekali. Chci naučit lidi nebát se experimentovat, kombinovat chutě a nechat se překvapit.“
Zkuste si tedy zaexperimentovat a připravte si s Kristýnou hovězí roastbeef s čokoládovou omáčkou a fenyklovým salátem.
Dýňový cheescake se slaným karamelem & Karolína Čumriková
„Jsem člověk, kterého baví a zajímá spousta věcí. Tomu odpovídají i články na mém blogu Ccumrik.com, kde si každý může najít své.
Stejně tak je orientovaný i můj Youtube kanál, kde najdete videa zaměřená na módu, akce, challenge, ale i vaření. Prostě se snažím dělat to, co mě baví, a plnit si své sny.“
A proto Karolína s Milkou natočila video recept na dýňový cheescake se slaným karamelem.
Raw zelená polévka & Bloges Robes
„Jsem Kristýna Poliček, stylistka a blogerka z Bloges Robes, jednoho z nejznámějších fashion/lifestylových blogů u nás. Píšu ho společně se svýma nej kámoškama, moderátorkou Nikol Moravcovou a modelkou Míšou Štoudkovou. Vaření jsem si vzala na starost já sama, protože jediná umím něco vytvořit, aniž bych si uřízla prst. Pohromadě nás určitě uvidíte na festivalu, kam se s chutí chystáme. Těšíme se na letošní výtvory, protože snad konečně ochutnáme i brouky s čokoládou Milka, co jsme loni vynechaly.“
Kristýna sladila svůj pokrm a svůj nezaměnitelný fashion styl. Zelené vlasy a brčálová raw polévka byly přesnou Jakože, cože?! kombinací! Inspirujte se jejím video receptem.
Avokádovo-čokoládové lanýže, rozmarýnová limonáda & Kuře v podvazkách
„Kuře v podvazkách je facebookový blog neblog o tom, co mě baví v životě nejvíc – o vaření a dobrém jídle. Ale nejen o tom, je to i o životním stylu, dětech, kamarádech a skvělých lidech, které v životě potkávám a kteří mi dávají energii tvořit, dělat hezké a zajímavé věci a radovat se ze života.“
Nina Řeháčková se předvedla v plné parádě. Její neskutečně dobré avokádovo-čokoládové lanýže a limonádu z rozmarýnu vyzkoušejte podle našeho speciálního videa.
Food festival Jakože, cože?! vítá i blogery!
Netradiční festival prapodivných chutí Jakože, cože?! se odehraje 3.–4. října 2015 na náměstí Republiky v Praze. Je určen všem milovníkům kulinářských inspirací, trendů, zábavy a výzev. Svá odvážná degustační menu budou opět servírovat mistři svého oboru.
Festival pořádá čokoláda Milka a netradiční kombinace jemné čokolády a křupavé sušenky Milka LU a Milka TUC zde budete moci zdarma ochutnat v jak jinak než velmi netradiční podobě a zároveň ohodnotit i nejlepší stánek na food festivalu.
Více o akci naleznete na www.jakozecoze.cz.